Stapelmuurbouw met Happy Stones

 

Oktober 2013 Hertel steunmuur Bodio, Calancatal, Zwitserland

Voor het vierde jaar is Happy Stones in Zwitserland een vervallen steunmuur aan het herstellen

 

 

Oktober 2012 Herstel steunmuur Bodio, Calancatal, Zwitserland

 Voor het derde jaar is Happy Stones in Zwitserland een vervallen steunmuur aan het herstellen.

 

 

 

Oktober 2011 Herstel steunmuur Bodio, Zwitserland

Samen met de Pfadfinderinnenstiftung Calancatal, is Happy Stones voor het tweede jaar aan het werk geweest om een vervallen stapelmuur te herstellen. Subsidie voor dit driejarige project is verleend door de Zwitserse winkelketen COOP. Zij ondersteunen herstel van oude natuurlandschappen.

 

Project stapelmuur in Het Twiske 2010/2011

Dit jaar is er bij de zorgboerderij de Balder in Het Twiske een vrijstaande stapelmuur door vrijwilligers en de stichting Happy Stones gebouwd. Hiermee is het eerste begin voor het ontwikkelen van microreservaten voor biodiversiteit een feit. Er is ook door de Europese Unie interesse getoond, vanwege het feit dat dit kan bijdragen aan herstel van het platteland, dat momenteel aan leegloop te leiden heeft.

Dit is een geslaagd project, dankzij de inzet van de vrijwilligers, en de zorgboerderij.

 

 

 

 

Oktober 2010 Herstel vrijstaande muur Bodio, Zwitserland

Samen met de Pfadfinderinnenstiftung Calancatal, is Happy Stones aan het werk geweest om een vrijstaande vervallen stapelmuur te herstellen. Subsidie voor dit driejarige project is verleend door de Zwitserse winkelketen COOP. Zij ondersteunen herstel van oude natuurlandschappen.

 

 

Augustus 2010 Herstel steunmuur Salouf, Zwitserland

In samenwerking met de Arbeitsgruppe Trockenmauern des Parc Ela, heeft Happy Stones gewerkt aan het herstel van twee steunmuren in Salouf, kanton Graubunden, in Zwitserland. De eerste muur staat langs een wandelroute, en heeft een belangrijke schoonheidswaarde, terwijl de tweede muur door een aardverschuiving over een weg was geschoven. Deze muur moest eerst gedemonteerd worden, en daarna opgebouwd. De Zwitserse televisie heeft tijdens de werkzaamheden filmopnamen genaamd. Deze worden uitgezonden op 21 oktober om 19.00 uur op SF1.

 

 

 

 

 

Juni 2010 Herstel steunmuur Ftan, Zwitserland

In samenwerking met Stiftung Umweltschutz Schweiz heeft Happy Stones een steunmuur hersteld in Ftan, kanton Graubunden, in Zwitserland. Een week lang is er samen met tien personen, een vijftien meter lange instorting hersteld.